Všechno to začalo v roce 1935, kdy Jean Jumeau-Lafond - tehdy ve věku 24 let - získal svou první práci ve světě prémiového pohostinství. Pracoval na recepci jednoho z nejúžasnějších hotelů v německém Hamburku v hotelu Atlantic. Brzy se zamiloval do mladé rusky jménem Véra Winterfeldt, která byla dcerou majitele hotelu. Nakonec se s ní oženil, aniž si byl v té době vědom klíčové role, kterou tento velký milovník čaje sehraje při vytváření jednoho z ikonických čajů Dammann Frères, Goût Russe Douchky.
O několik let později se Jean a Véra přestěhovali do bytu v Paříži i se svými dvěma malými syny Jacquesem a Didierem. Jednoho dne, když byl Jean již v čele společnosti Dammann Fréres, si všiml, že jeho žena přidává plátek pomeranče do šálku čaje Earl Grey, aby vnesla do jeho nálevu trochu sladkosti. Inspirován tímto nenápadným osobním přístupem se Jean rozhodl vyzkoušet toto odvážné spojení chuti. Testování tohoto nového nápadu neprobíhalo v sídle společnosti v Marais, ale v pokoji jeho synů. Prázdnou dřevěnou truhlu na čaj, kterou jeho synové používali jako noční stolek, Jean naplnil čajem Earl Grey. Čaj prokládal pijákem (který si také vypůjčil od synů), který byl nasáklý esenciálním olejem ze sladkého pomeranče.
Po několika dnech Jean truhlu otevřel a výsledek byl neskutečný. Po tom, co čaj a ochutnal a požádal svou ženu o totéž, bylo jasné, že se experiment vyplatil! Spojení pomeranče s bergamotem v čaji Earl Grey bylo obzvláště chutné. Jako poctu své ženě se Jean Jumeau-Lafond rozhodl tento první moderní ochucený čaj pojmenovat "Goût Russe Douchka", jelikož "douchka" znamená v ruštině "moje milovaná".
Více než 60 let po té, co byla vytvořena směs Goût Russe Douchka, vydal Dammann Fréres novou verzi této ikonické směsi pojmenovanou Grand Goût Russe. Nová verze kombinuje mix čínských černých čajů s intenzitou kalábrijského bergamotu a čerstvé energické chuti limetky.