Houjicha
Kód: 350Související produkty
Detailní popis produktu
Houjicha 100g
Čajová oblast Mia se nachází na hlavním japonském ostrově Honšú. Tento hornatý region nabízí širokou paletu krajin a podnebí a je domovem přibližně 7% čajové produkce země. Z této lokality jsme pro Vás vybrali čaj Houjicha, který se sklízí na začátku července. Vyrábí se z čaje Bancha, který se pak praží ve speciálním porcelánovém nádobí ohřívaném na uhlí při teplotě 200°C několik minut. Tato technologie poslední sto let zůstává neměnná.
Hlavním rozdílem mezi praženým čajem a běžným čajem je malé množství kofeinu. Je to proto, že kofein „vyprchá“ při pražení během výrobního procesu. Z tohoto důvodu se říká, že je tento čaj mohou bezpečně pít kojenci, starší a nemocní lidé. V Japonsku se často podává ve zdravotnických a pečovatelských zařízeních, protože není hořký nebo svíravý a nezatěžuje žaludek.
Chuť čaje je rostlinná s výraznými mořskými tóny a sotva patrnou slaností, blíž k závěru přibývají plné a syté jemně dřevité, pražené a ořechové tóny. Skvěle se hodí k sushi nebo čokoládovým dezertům.
Ingredience: zelený čaj (Camellia sinensis).
Množství čaje: 2 – 3 g na 2 dcl.
Doporučená doba louhování: 2 minuty.
Teplota vody: 80°C.
Čistá hmotnost: 100g.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.